•  Trainer

    Ik stel mij graag aan je voor

Wessel van Soest

Ik  ben Wessel, oprichter en eigenaar van WHY Trainingen b.v. Ik ben een verteller, verbeelder en verbinder en zet mensen en organisaties in hun kracht. Ik ben ervan overtuigd dat organisaties slechts kunnen excelleren als medewerkers zich kunnen en willen opstellen als trotse ambassadeurs in krachtige teams.

Mensen inspireren en faciliteren om het beste uit zichzelf te halen vind ik het mooiste dat er is. Ik geloof in het belang van verbinding tussen trotse en betrokken mensen, inspirerende omgevingen en ambitieuze organisaties. Ik excelleer in ontwikkelingsprogramma’s zowel op strategisch, bestuurlijk als operationeel niveau om het maximale voor mensen en organisaties te realiseren.

E-mail · Linkedin

Slide Background

Henriëtte Köhnen

Vanuit mijn intrinsieke motivatie om mensen in hun kracht te zetten, begeleid en faciliteer ik mensen die het beste uit zichzelf, het team waar zij onderdeel van zijn en de organisatie willen halen.

Mensen geven mij energie waardoor het mij geen enkele moeite kost om goed te luisteren, adviezen en aanbevelingen te geven, de juiste snaar te raken en spanning die bij mensen ontstaat met een kwinkslag om te buigen. Ik weet deelnemers op een open, ontspannen en persoonlijke wijze te betrekken bij het programma. Hierdoor ontstaat vertrouwen bij de deelnemers en is het mogelijk hen uit te dagen voor persoonlijke interactie en groei, zodat zij boven zichzelf uitstijgen.

E-mail · Linkedin

Slide Background

Als aanvulling op het ontwikkelingsprogramma, werken wij tijdens het action learning onderdeel samen met trainingspartners. Dit is een zorgvuldig samengesteld team van specialisten, coaches, ervaringsdeskundigen en vakmensen die volledig aansluiten op de visie van WHY Trainingen.

Op basis van de leerdoelen en vraagstelling ontwikkelen wij uw ontwikkelingsprogramma met onze experts en partners.

Els Middelhoek

Paardencoach – Spiegeloogies

Paardencoaching of het spiegelen met een paard, is een zeer beproefd action learning hulpmiddel dat WHY Trainingen inzet als onderdeel van een teamtraining of leiderschapsprogramma.

De inzet van een professionele paardencoach zoals Els, zorgt ervoor dat binnen een hele korte tijd, aan de hand van oefeningen met het paard duidelijk wordt, welke kwaliteiten worden ingezet. Els brengt je tijdens de spiegelsessie in contact met het paard en wordt je gecoacht door het uitvoeren van opdrachten die je houding en gedrag weerspiegelen.

Adriaan van Oorschot

Begeleider buitenlocatie mennen, shetlanderparcours en weilandsurfen

Tijdens de WHYtraining coachend leiderschap, ervaren de deelnemers onder leiding van boer Adriaan hoe de paarden reageren op leiderschapskwaliteiten en managementtechnieken zodra de deelnemers de teugels in handen krijgen of op een andere wijze samenwerken.

WHY Trainingen integreert deze buitenactiviteiten met oefeningen die de veranderende rol van Coachend leider met zich meebrengt.

Hans Smith

Psychodynamisch counsellor / coach,TCM filosofie – Groei Trainingen

Om persoonlijke groei, meer energie en synergie binnen teams te realiseren wordt vanuit de 5 elementen filosofie (water, hout, vuur, aarde en metaal) uit de TCM gewerkt. Deze filosofie is een natuurlijke manier om deelnemers zicht te geven in krachten, ontwikkeling en krijgen van meer balans.

Daarnaast heeft Hans het “Disneyficeren” ontwikkeld, waarbij ervaringen binnen Disney de spiegel vormt voor de realiteit waarin deelnemers zich professioneel bevinden.

Ad Heessels

Begeleider theatersport – Werk is theater

Deelnemers worden uitgedaagd om op een ludieke en dynamische wijze het trainingsprogramma te herbeleven. Zij gaan op een podium als werkruimte aan de slag die de werkelijkheid niet ontloopt. Het interactieve accent ligt op het ervaren van theater met als doel het aansporen tot actie voor meer prestaties.

Brunette Zwang

Paardencoach – Zwang coaching

Deelnemers ervaren hoe hun gedrag overkomt en laten het paard met de juiste overtuigingen bewegen. Zij worden bewust van hun gedrag en houding en worden aan de hand van het spiegelen met paarden professioneel gecoached. WHY Trainingen gebruikt deze interactie tussen de deelnemers en het paard tijdens interactieve oefeningen met betrekking tot  onder andere kernkwaliteiten en uitdagingen.

Cees Pronk

Smederij Cornelis Pronk

Smederij Cornelis Pronk staat op de lijst van cultureel erfgoed in Nederland. Niet om de smederij zelf, maar om het vakmanschap dat door Cees getoond wordt. Daar ligt ook de link met WHY Trainingen. Wij gebruiken het werk en de passie van Cees om aan te tonen wat met vakmanschap bedoeld wordt en om mensen duidelijk te maken dat ieder er toe doet. Daarnaast bieden wij gezamenlijk een mooie teambuildingsactiviteit waar ook daadwerkelijk iets geproduceerd wordt om het teamgevoel te symboliseren.

Asta van Cleef

Trainer / procesbegeleider / coach – 3d facility development

Nodigt mensen op een aansprekende en creatieve manier uit om na te denken over zichzelf en hun werk.

Zo ontdekken ze ongekende kwaliteiten, van zichzelf en het team, worden trotser op hun vak en durven meer in actie te komen.

Henk Minnen

Minnen Coaching & Councelling

Henk traint en coacht individuen en teams op basis van zijn persoonlijke overtuigingen. De Jane TalentenScan vormt daar een belangrijk onderdeel in. Ieder mens is geboren met talenten.

Door de aanpak en persoonlijke betrokkenheid van Henk worden mensen bewust gemaakt van die talenten. Daarnaast helpt Henk om deze talenten dan ook echt in te zetten. Zelfinzicht, reflectie en omgevingsbewustzijn zijn woorden die passen bij de aanpak van Henk.

Met WHY Trainingen maken wij mensen bewust van hun kwaliteiten, drijfveren en talenten. Om zodoende zelf sterker te worden en tevens alle schakels in het team met elkaar tot een eenheid te smeden. Mensen die specifieke diepgang zoeken met betrekking tot hun talenten verwijzen wij graag door aan Henk.

Marleen Boers

Organisatie Adviseur / Specialist onderzoek & strategisch advies / Projecten / – MerkBaar de Wegwijst

Blije, gemotiveerde medewerkers bepalen het succes van een organisatie en zorgen voor tevreden klanten met een merkbaar hoger bedrijfsresultaat. Vanuit deze gedachte hebben MerkBaar de Wegwijst en WHY Trainingen elkaar meer dan gevonden. Door beiden vanuit eigen persoonlijkheid, ervaring en expertise samen te werken en deelvraagstukken tot een geheel te smeden, worden aanzienlijke voordelen en resultaten behaald. Onze gezamenlijke focus ligt dan ook op het verbeteren van de performance van zowel de organisatie als het individu.

In gezamenlijke trainingstrajecten en workshops krijgen wij inzichtelijk wat (potentiële) klanten én medewerkers ervaren door middel van een gecombineerde Customer- en Employee Journey of Experience. Beide inzichten geven een uniek gecombineerd totaalbeeld met direct al veel resultaat! Met deze uitkomsten kan de organisatie onder begeleiding van Marleen aan de slag met het verbeter- en groeipotentieel. Zij is gespecialiseerd in onderzoek en richt zich op het doorvoeren van praktische oplossingen van complexe bedrijfsvraagstukken. Zij laat zien ‘wat’ en ‘waar’ de groeimogelijkheden liggen, maar ook ‘hoe’ deze gerealiseerd kunnen worden. Vanuit de expertise van WHY Trainingen laten wij het individu, het team en de organisatie in gezamenlijkheid groeien om duurzaam succesvol te zijn.

Bedrijven die diepgang zoeken op het gebied van organisatieadvies, verwijzen wij graag door aan Marleen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak direct vrijblijvend een afspraak.

Maak een afspraak